myndighetskomm.blogg.se

Det här är en försäljningsplattform för boken Älskade hatade kommunikationsavdelning - en handbok i myndighetskommunikation

Muntliga källor

Publicerad 2015-12-06 12:40:00 i Allmänt,

Här beskriver jag vilka som jag har intervjuat för boken och om vad de har intervjuats:

Peter Erikson är senior PR-konsult och har varit VD för några av landets största PR-byråer samt har suttit i styrelsen för en rad storföretag. Han intervjuades om kommunikation samt om att ha allmänheten som målgrupp.

Isabella Iverus är vikarierande chefredaktör för Ping, vilket är fackföreningen DIK:s tidning. Många kommunikatörer är organiserade i DIK och Isabella svarade på frågor om bl.a. vägar in i kommunikatörsyrket.

Helena Giertta är chefredaktör för branschtidningen Journalisten. Hon har fått svara på frågor kring påståendet att kommunikatörer är journalistikens "the dark side".

Klaus Hahn är VD för reklambyrån Volontaire. Han fick bl.a. svara på frågor kring hur man skapar en lyckad reklamkampanj.

Hans Svensson är prefekt vid Uppsala universitet. Han fick svara på frågor om hur det är att vara prefekt, samt om samverkansuppgiftens förändring över tid.

Thorsten Nybom arbetar som rektorsrådgivare vid Örebro universitet. Han är en av U-ranks tre rankare och han har svarat på frågor kring lärosätesrankingar och om varför Högskolan på Gotland tvingades lägga ner.

Henrik Löwenhamn är webbkommunikatör vid Riksantikvarieämbetet. Han har fått svara på frågor kring hur det är att jobba som webbkommunikatör för en myndighet samt har fått jämföra sin tid vid en kommunikationsbyrå med hur det är att jobba på en myndighet.

Mats Georgson har disputerat i USA, skrivit internationella läroböcker om varumärkesarbete, varit varumärkeschef för Ericsson och driver idag en varumärkesbyrå samt undervisar om varumärken vid SU. Han har fått svara på frågor kring myndigheters varumärken.

Jerry Silfwer är frilansande rådgivare inom digital kommunikation. Han har också en egen utbildning i digital kommunikation och han har fått svara på frågor kring digital kommunikation samt kring digitaliseringen i stort.

Mattias Esbjörnsson är samverkanskoordinator vid Malmö högskola. Han har disputerat inom tillämpad IT och har även arbetat mycket med forskningsfinansiering. Malmö högskola har samverkan som en profilfråga, och Mattias har fått svara på frågor kring hur den satsningen ser ut.

Magnus Nelin är presschef för Nordea. Han har en lång erfarenhet från kommunikationsbranschen och han har bl.a. fått svara på frågor kring kommunikatörsrollen.

Eva Buskas är nyhetschef för Gotlands Allehanda. Hon har fått svara på frågor kring hur det är att bevaka myndigheter lokalt, och hon berättar också en hel del om sin oro för journalistikens framtid.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela